Leden D66 Zeeland willen een tolvrije tunnel

Leden D66 Zeeland willen een tolvrije tunnel

De Westerscheldetunnel moet zo snel mogelijk tolvrij.

De leden van D66 in Zeeland hebben in hun ledenvergadering een 25tal amendementen aangenomen om wijzigingen aan te brengen in het landelijke verkiezingsprogramma van D66: “Een nieuw begin”. De leden gaven daarmee gehoor aan de oproep van Tweede kamerlid Rutger Schonis en Statenlid Ton Veraart om Zeeuwse thema’s als een tolvrije tunnel in dat verkiezingsprogramma te krijgen.

Met een overgrote meerderheid werd het amendement “Tolvrije tunnel” van de heer Veraart aangenomen. “De Westerscheldetunnel moet zo snel mogelijk tolvrij. Het valt namelijk niet uit te leggen dat inwoners dubbel belast worden om door eigen land te reizen met deze tolheffing én wegenbelasting. Het invoeren van rekeningrijden zorgt ervoor dat weggebruikers eerlijker belast worden.” aldus Ton Veraart.

Lees het persbericht voor de andere onderwerpen die aan bod kwamen.

Lees het artikel in PZC over dit bericht.