Zeeland uit de kast als 10e Regenboog provincie

Zeeland uit de kast als 10e Regenboog provincie

Een boeiende discussie barstte in de PS los aan het einde van een hele dag vergaderen over jaarstukken 2017 en voorjaarsnota 2018. Die discussie ging over de motie ‘Zeeland Regenboogprovincie’ van GroenLinks, uiteraard mede ingediend door D66, met parallel daaraan de motie ‘Iedereen telt mee’ van de ChristenUnie.

De discussie verzandde aanvankelijk in een ‘witte SGP/VVD mannen’ gesprek over kerntaken van de Provincie, totdat Rutger interrumpeerde met zijn persoonlijke statement .

“Het heeft bij mij 35 jaar geduurd voordat ik uit de kast kwam; in Zeeland moet je kunnen zijn wie je bent,”

  • Rutger Schonis

 

“Het heeft bij mij 35 jaar geduurd voordat ik uit de kast kwam; in Zeeland moet je kunnen zijn wie je bent,” aldus Rutger. Door zijn statement sloeg de stemming om. ChristenUnie en CDA stemden voor de motie en deze werd met 21 stemmen voor aangenomen. De stemming voor de CU-motie ‘Iedereen telt mee’  werd daarop ook gesteund door D66 en behaalde eveneens 21 stemmen voor. Een bijzondere afsluiting van een PS vergadering die aanvankelijk vooral ging over geld;

Provincie Zeeland is nu Regenboogprovincie en GS moet aan de slag met antidiscriminatie.